Maku

Pähkinäiset suklaaleivät

55 min
0
0

Pähkinäiset suklaaleivät

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 1 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 1 1/2 dlrusinoita
  • 200 gvoita
  • 3 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Rouhi suklaa, pähkinät ja rusinat erikseen veitsellä leikkuulaudalla. Voit rouhia ne myös esim. monitoimikoneessa, mutta älä jauha niitä liian hienoksi.

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri keskenään. Lisää muna vatkaten. Siivilöi jauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos taikinaan ja lisää joukkoon suklaa-pähkinä-rusinarouhe. Sekoita hyvin. Anna taikina jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.

Ota taikinasta paloja ja pyöritä kämmenten välissä Ø 3 sentin palloja. Lado 16 taikinapalloa tasaisin välein leivinpaperin päälle pellille. Muista leviämisvara. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna suklaapikkuleipien jähmettyä pellillä muutama minuutti ja siirrä ne sitten jäähtymään leivinpaperille ritilälle tai pöydälle. Siirrä täysin jäähtyneinä pähkinäiset suklaaleivät kannelliseen rasiaan.

•Voit leipoa suklaa-pähkinäleivät ainakin viikkoa ennen juhlaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä