Maku

Pähkinäiset pikkuleivät

2 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 20 min
GL
0
0
Julkaistu: 20.7.2005


Ainekset (30 kpl)

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 200 ghasselpähkinöitä (jauhettuna)
  • 2 rklperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Leivontaan

  • 100 ghasselpähkinöitä (jauhettuna)

Koristeluun

  • 1 dlhasselpähkinöitä
Tulosta

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan tehokkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen.

Nosta taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi rauhoittumaan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ripottele työpöydälle hasselpähkinäjauhetta ja pyöritä taikina tangoiksi. Paloittele ja pyöräytä taikinapalat pyöreiksi, hiukan litistetyiksi pikkuleiviksi. Paina keskelle koristeeksi kokonainen pähkinä. Paista pähkinäisiä pikkuleipiä uunissa noin 10 minuuttia.

•Voit valmistaa pähkinäiset pikkuleivät vaikka viikkoa ennen juhlia ja säilyttää tiiviissä rasiassa kosteudelta suojattuna.

Kommentoi »