Maku

Pähkinäiset muscovadocantuccinit

50 min
5
0

Pähkinäiset muscovadocantuccinit

Lakritsiin vivahtava muscovadosokeri antaa italialaisille cantuccinikekseille jäljittelemättömän maun. Käytän tähän ohjeeseen mielihalujeni mukaan niin hassel-, saksan- kuin pekaanipähkinöitäkin. Rapeat makupalat maistuvat etenkin espresson tai jälkiruokaviinin kera. Kuva: Sami Repo
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (45 kpl)

  • 3 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlmuscovadosokeria
  • 1 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlpähkinöitä (rouhittuja)
  • 3 kplkananmuna

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, muscovadosokeri, kaakao- ja leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri ja ripaus suolaa.

Rouhi pähkinät karkeaksi ja lisää ne jauho-sokeriseokseen.

Vatkaa  toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita ne kuiviin aineisiin.

Sekoita käsin nopeasti taikinaksi.

Muotoile taikina leivinpaperoidulla pellillä ja jauhotetuin käsin kahdeksi pötköksi (pituus n. 30 cm, leveys n. 5 cm, korkeus 2 1/2 cm). Paista uunin keskitasossa noin 30 minuttia. Jäähdytä hetki.

Leikkaa pötköt terävällä veitsellä vinoittain noin sentin levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kyljelleen ja kuivata niitä uunin jälkilämmössä 15 minuuttia. Anna cantuccien jäähtyä ritilällä. Säilytä ilmatiiviisti, jotta ne säilyttävät mureutensa.

Vinkki!

Säilytä valmiit keksit ilmatiiviissä rasiassa, jotta ne säilyvät rapeina.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä