Maku

Pähkinäiset espressopikkuleivät

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
5
0
Julkaistu: 11.5.2010


Reseptin ainekset (40 kpl)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlpikakahvijauhetta (espresso)
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 125 gcashewpähkinöitä (jauhettuna)

Koristeeksi

  • 1 dlcashewpähkinöitä (halkaistuna)
Tulosta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi seos taikinaan. Lisää jauhetut pähkinät ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat tangoiksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa tanko 20 palaan, pyöritä palloiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä palleroita kämmenellä kevyesti. Paina pähkinänpuolikas jokaiseen espressopikkuleipään ja paista 200 asteessa 10–12 minuuttia.

•Fiksu kotileipuri tekee taikinan tangoiksi asti hyvissä ajoin ennen tarjoilua, pakastaa pötköt pusseissa ja ottaa sulamaan, kun piparinhimo iskee. Hieman kohmeisesta taikinasta on helppo leikata viipaleita ja paistamisen tuoksut hivelevät hemmoteltavia.

Kommentoi »