Maku

Pähkinäinen tattirisotto

40 min
4
0

Pähkinäinen tattirisotto

GL
KA
MU
0
4
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 dlrisottoriisiä
  • 2 kplsalottisipulia (silputtuna)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 9 dlkasvislientä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä

Tattilisuke

  • 1 rklvoita
  • 250 gtuoreita herkkusieniä
  • 1 dlsaksanpähkinöitä (paloiteltuna)
  • 1 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1/2 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 50 gvoita
  • 50 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 50 gpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuullota riisiä ja sipulisilppua öljyssä 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, kasvisliemi ja valkoviini ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Sekoita välillä. Voit lisätä liemen kerralla tai useassa erässä.
Valmista sillä välin tattilisuke. Paista sieniä kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes sienet ovat kuivuneet ja saaneet väriä pintaan. Lisää voi, pähkinäpalat, neilikat, muskottipähkinä ja viini. Anna seoksen hautua 2 minuuttia kunnes neste on haihtunut. Poista neilikat ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
Käännä risoton joukkoon voi, parmesaaniraaste, sieniseos ja persilja. Tarjoa joko pieninä alkuruokina tai suurempina pääruoka-annoksina.
•Jos risottoa jää yli, valmistavat lopusta suolaisia, paistettuja kakkusia, ja tarjoa aamupalana tai tapaspöydässä.

Vinkki!

Pohjois-Italia on Euroopan suurin riisintuottaja. Erityisesti Piemonten, Lombardian ja Veneton alueilla riisi on pastaa tärkeämpi ruoka-aine. Italialaisen risottoriisin jyvät ovat pyöreitä, suuria ja valkoisia. Kuuluisimpia lajikkeita ovat arborio, carnaroli ja vialone nano.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä