Kuvat
Julkaistu 30.6.2005

Pähkinäinen Satay-kastike
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 2 1/2 dlsuolapähkinöitä
- 1 kplsipulia
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 kpltuoretta chiliä
- 1 rkltuoretta inkivääriä (raasteena)
- 2 rklruokaöljyä
- 1 tljuustokuminaa (jauhettuna)
- 400 gkookosmaitoa
- 2 rklfariinisokeria
- 1 kpllimettiä (mehu)
Rouhi pähkinät. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.
Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili sekä juustokumina ja kääntele seosta parin minuutin ajan.
Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää limetin mehu ja tarkista maku. Lisää halutessasi Ketjap Manis -kastiketta tai suolaa.