Maku

Pähkinäinen Satay-kastike

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
GL
KA
LA
MA
MU
3.9
13
Julkaistu: 30.6.2005


Ainekset (8 annosta)

  • 2 1/2 dlsuolapähkinöitä
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 tljuustokuminaa (jauhettuna)
  • 400 gkookosmaitoa
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1 kpllimettiä (mehu)
Tulosta

Rouhi pähkinät. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna chili.

Kuullota sipuleita ja inkivääriä paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon chili sekä juustokumina ja kääntele seosta parin minuutin ajan.

Lisää joukkoon kookosmaito, sokeri ja rouhitut pähkinät. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää limetin mehu ja tarkista maku. Lisää halutessasi Ketjap Manis -kastiketta tai suolaa.

13 kommenttia