Pähkinäinen raakakakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Raakakakku valmistuu ilman uunia, tällä kertaa pähkinöistä, taateleista ja viikunoista sekoitettuun pohjaan. Päälle raikasta vaahtotäytettä ja tuoreita vadelmia. Valmista on!
GL
KA
LA
MA
MU
3.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.6.2014

Pähkinäinen raakakakku
Reseptin ainekset (15 palaa)
Pohja
- 90 gmanteleita
- 90 gcashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- 200 gkuivattuja viikunoita
- 200 gkuivattuja taateleita
- 1/2 dlbanaanijauhetta
- 1/2 tlkanelia
Täyte
- 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija) (vispautuva soijakerma)
- 1 1/2 dlsokeria (intiaani)
Päälle
- 250 gvadelmia (tuoreita)
Valmista pohja. Rouhi pähkinät hienoksi monitoimikoneessa.
Poista viikunoista kovat kannat ja paloittele viikunat. Leikkaa taatelit pienemmiksi paloiksi. Lisää kuivatut hedelmät pähkinärouheeseen ja anna koneen käydä, kunnes saat massasta tasaisen. Sekoita lopuksi joukkoon banaanijauhe ja kaneli.
Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele massa kostutetuin käsin vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Peitä muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Vatkaa soijakerma sähkövatkaimella kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta intiaanisokerilla.
Levitä soijakerma kakkupohjan päälle aaltoilevasti. Koristele tuoreilla vadelmilla ja rouhituilla kaakaonibseillä.