Maku

Pähkinäinen raakakakku

2 h 30 min
3
0

Pähkinäinen raakakakku

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Raakakakku valmistuu ilman uunia, tällä kertaa pähkinöistä, taateleista ja viikunoista sekoitettuun pohjaan. Päälle raikasta vaahtotäytettä ja tuoreita vadelmia. Valmista on!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 90 gmanteleita
  • 90 gcashewpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
  • 200 gkuivattuja viikunoita
  • 200 gkuivattuja taateleita
  • 1/2 dlbanaanijauhetta
  • 1/2 tlkanelia

Täyte

  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija) (vispautuva soijakerma)
  • 1 1/2 dlsokeria (intiaani)

Päälle

  • 250 gvadelmia (tuoreita)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista pohja. Rouhi pähkinät hienoksi monitoimikoneessa.

Poista viikunoista kovat kannat ja paloittele viikunat. Leikkaa taatelit pienemmiksi paloiksi. Lisää kuivatut hedelmät pähkinärouheeseen ja anna koneen käydä, kunnes saat massasta tasaisen. Sekoita lopuksi joukkoon banaanijauhe ja kaneli.

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Painele massa kostutetuin käsin vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Peitä muovikelmulla ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vatkaa soijakerma sähkövatkaimella kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta intiaanisokerilla.

Levitä soijakerma kakkupohjan päälle aaltoilevasti. Koristele tuoreilla vadelmilla ja rouhituilla kaakaonibseillä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä