Pähkinäinen karpalokakku

1 h 25 min
4
0

Pähkinäinen karpalokakku

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 viipaletta)

  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gkuivattuja karpaloita
  • 100 gmakadamiapähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlvaniljajogurttia

Liemi

  • 1 1/2 dlvirvoitusjuomaa (sitrus)
  • 3/4 dlsitruslikööriä

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (appelsiini)
  • 2 tlkevytmaitoa
  • 2 rkltomusokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria

Koristeeksi

  • 1 dlkuivattuja karpaloita

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN50 min

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja kääntele seos voivaahtoon jogurtin kera.
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus väh. 1,5 l). Tasoita taikinan pinta. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun.
Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Nosta pähkinäinen karpalokakku takaisin ja pistele siihen cocktailtikulla reikiä sinne tänne. Kuumenna liemi ja kaada se kakun päälle. Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
Kumoa pähkinäinen karpalokakku tarjoiluvadille. Notkista huoneenlämpöinen tuorejuusto nestetilkalla, mausta sokereilla ja levitä kakun päälle. Ripottele päälle karpaloita ja pähkinöitä makusi mukaan.
•Voit jättää kuorrutuksen halutessasi kokonaan pois tai käyttää koristeluun tomusokeria. Ilman kuorrutusta pähkinäinen karpalokakku säilyy jääkaapissa syöntikelpoisena ainakin viikon verran.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä