Julkaistu: 23.9.2010

Pähkinäinen kääretorttu
Reseptin ainekset
- 4luomukananmunaa
- 1 ½ dlsokeria
- 4 rklvehnäjauhoja
- 2 rklperunajauhoja
- 2 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 prkrahkaa
- ½ dlhasselpähkinärouhetta
- ½ dlsuklaarouhetta
- 1 tlvaniljasokeria
Päälle
- täyteseosta
- hasselpähkinöitä
1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. 2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kääretorttupohjaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia. 3. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja paperin päälle. 4. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkaan, lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle, ripottele päälle pähkinä- ja suklaarouhetta. Kieritä pohja tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. 5. Levitä veitsellä loput täytteestä tortun päälle, ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja koristele pähkinöillä.