Kotivinkki

Pähkinäinen kääretorttu

0
0


 

Tulosta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset

  • 4luomukananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prkrahkaa
  • ½ dlhasselpähkinärouhetta
  • ½ dlsuklaarouhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Päälle

  • täyteseosta
  • hasselpähkinöitä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. 2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista kääretorttupohjaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 8–10 minuuttia. 3. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa pohja paperin päälle. 4. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkaan, lisää joukkoon vaniljasokeri. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle, ripottele päälle pähkinä- ja suklaarouhetta. Kieritä pohja tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla. 5. Levitä veitsellä loput täytteestä tortun päälle, ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja koristele pähkinöillä.

MITÄ PIDIT?
0