Maku

Pähkinäbrowniet

35 min
4
0

Pähkinäbrowniet

GL
KA
LA
MA
VE
0
4
Pähkinäbrownieiden mehevän sitkas rakenne tekee niistä vastustamattomia. Nämä browniet ovat paitsi maidottomia, myös gluteenittomia ja munattomia. 
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (35 palaa)

  • 100 gsuklaata (maidoton, gluteeniton)
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlmuscovadosokeria
  • 2 dlhasselpähkinäjauhetta ( 70 g)
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlkahvijuomaa (vahvaa, kylmää)
  • 1 dlmaapähkinävoita (karkeaa, esim Urtekram Crunchy)
  • 1 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 1 dlhasselpähkinöitä (tai pähkinäsekoitusta)
  • 50 gsuklaata (maidoton, gluteeniton)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Näin valmistat vegaaniset pähkinäbrowniet:

Rouhi suklaa. Sekoita suklaa, jauhoseos, sokerit, pähkinäjauhe, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

Sekoita maapähkinävoi tasakoosteiseksi, ja mittaa sitä desin verran kahvin joukkoon. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi.

Lisää kahvi-pähkinävoiseos ja öljy taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannulle (30 cm x 35 cm).

Ripottele pinnalle pähkinät ja suklaarouhe. Paista 200-asteisessa uunissa 15–17 minuuttia.

Anna pähkinäbrownien jäähtyä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Jos tarjoat pähkinäbrownieita seuraavana päivänä, jäähdytä levy hyvin, peitä se kelmulla ja säilytä huoneenlämmössä. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä