Maku

Pähkinä-spelttituorepasta, päärynää ja juustokastiketta

45 min
4.8
0

Pähkinä-spelttituorepasta, päärynää ja juustokastiketta

Teksti Jenni Vainio
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Tuorepasta

  • 2 1/2 dlspelttijauhoja
  • 1 dlhasselpähkinöitä (jauhettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa
  • 1/3 rkloliiviöljyä

Päärynät

  • 2 kplpäärynää
  • 2 rklvoita

Kastike

  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (brandy-pähkinä)
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeeksi

  • 30 gparmankinkkua (viipaleina)
  • 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Valmista pähkinä-spelttituorepasta. Sekoita puolikarkeat jauhot, jauhetut pähkinät ja suola kulhossa. Lisää munat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa runsaasti jauhotetulla leivinalustalla, kunnes taikina on sopivan notkeaa, eikä yhtään tarttuvaa. Jauhoja voit lisätä tarvittaessa. Aja taikina pastakoneella ohueksi nauhapastaksi.

Kuori päärynät ja viipaloi ne. Paista päärynöitä voissa noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Raasta juusto. Lämmitä kerma kattilassa ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto on liuennut ja mausta.

Keitä tuorepasta juuri ennen tarjoilua suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia.

Sekoita juustokastike pastan joukkoon. Jaa pasta kahdelle lämmitetylle lautaselle. Asettele päärynäviipaleet pastan päälle. Koristele kinkkuviipaleilla, basilikalla ja pähkinärouheella.

•Jos et omista pastakonetta, kauli taikina ohueksi, jauhota ja rullaa taikinalevy kuin kääretorttu. Leikkaa rulla viipaleiksi, kääri auki ja anna kuivua hetki huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä