Maku

Pähkinä-rusinaleipä

1 h 40 min
0
0

Pähkinä-rusinaleipä

MU
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Marjo Tokkari
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 2 1/2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklsokeria
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmaapähkinöitä
  • 1 dlrusinoita
  • 2 rklruokaöljyä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja puolet jauhoista. Sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää maapähkinä-rusinasekoitus, loput jauhot ja öljy. Alusta kimmoisa taikina, peitä se ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöräytä se leiväksi. Nosta leipä leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Nosta leipä pois pelliltä ja peitä se puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Tarjoa leipä lämpimänä taatelivoin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä