Pähkinä-omenakakku – omppua kahdessa kerroksessa, päällä koreilemassa ja taikinassa mehevöittämässä
1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
50 minPähkinä-omenakakku on varteenotettava haastaja perinteiselle omenapiirakalle. Kokeile helppoa reseptiä ja ihastu omenaiseen herkkuun!
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 3.10.2017

Pähkinä-omenakakku – omppua kahdessa kerroksessa, päällä koreilemassa ja taikinassa mehevöittämässä
Reseptin ainekset (1 kakku, noin 8 palaa )
- 1 ½ dlomenaa pieneksi kuutioituna
- 2pientä, kirpeähköä omenaa
- 200 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 dlfariinisokeria
- 3kananmunaa
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
Päälle
- 2kirpeähköä pientä omenaa
- 1 rklsokeria
- ½ tlkanelia
- 1 dlpähkinöitä
1. Kuori ja kuutioi omenat. Viipaloi myös päällykseen tulevat omenat.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan omenakuutioiden kanssa. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Laita päälle omenaviipaleet. Ripottele omenille sokeria ja kanelia. Laita päälle pähkinät.
3. Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jos päällys tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä vuoka foliolla. Anna jäähtyä noin 15 min ja irrota kakku vuoasta. Tarjoa huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön tai kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
Maku

Korvapuustifanin omenapiirakka – suussasulavat kanelikierteet ja mehevä omenatäyte samassa kauniissa paketissa
Maku

Omenakakku, joka räjäyttää tajuntasi – pinnalta rapea, sisältä tahmea ja täydellisen helppo
Maku

Omenatäytteiset letut ja kanelijogurtti – ihastu klassiseen makuyhdistelmään ja gluteenittomien räiskäleiden rapeuteen!
Kotivinkki

Omena-kanelipuustit – näin tuunaat klassikkopullan uuteen uskoon!
Maku

Omenainen banaanileipä – paras tapa hyödyntää hedelmäkulhon anti leivonnassa
Kotivinkki

Hasselbackan uuniomenat – lämpimät omput ja rapean suklainen kauramuru ovat vastustamaton yhdistelmä
Maku

Normandialainen omenapiirakka – ranskalaisklassikko saa hurmaavan makunsa calvadoksesta
Maku