Kotivinkki

Pähkinä-omenakakku – omppua kahdessa kerroksessa, päällä koreilemassa ja taikinassa mehevöittämässä

1 h 10 min
0
0

Pähkinä-omenakakku – omppua kahdessa kerroksessa, päällä koreilemassa ja taikinassa mehevöittämässä

Helppo pähkinä-omenakakku on varteenotettava haastaja perinteiselle omenapiirakalle.
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kakku, noin 8 palaa )

  • 1 ½ dlomenaa pieneksi kuutioituna
  • (noin 2 pientä, kirpeähköä omenaa)
  • 200 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 2kirpeähköä pientä omenaa
  • 1 rklsokeria
  • ½ tlkanelia
  • 1 dlpähkinöitä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN50 min

1. Kuori ja kuutioi omenat. Viipaloi myös päällykseen tulevat omenat.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan omenakuutioiden kanssa. Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Laita päälle omenaviipaleet. Ripottele omenille sokeria ja kanelia. Laita päälle pähkinät.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Jos päällys tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä vuoka foliolla. Anna jäähtyä noin 15 min ja irrota kakku vuoasta. Tarjoa huoneenlämpöisenä vaniljajäätelön tai kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä