Pähkinä-kinuskikakku

1 h
4
0

Pähkinä-kinuskikakku

Teksti Kirsi Maijala
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlpekaanipähkinöitä

Pinnalle

  • 2 dlkinuskikastiketta

Koristeluun

  • 1/2 dlpekaanipähkinöitä
  • 1/2 dlkinuskikastiketta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokeriseokseen kevyesti sekoittaen. Rouhi pähkinät ja sekoita varovasti taikinaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lämmitä kinuskikastike. Pistele heti uunista tulleeseen kakkuun reikiä paistihaarukalla tai veitsellä. Kaada kuuma kinuskikastike kakun päälle hitaasti, jotta se imeytyy kakkuun. Jäähdytä kakku vuoassaan.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Ripottele pinnalle pähkinöitä. Koristele kinuskikastikkeella.

•Voit valmistaa pähkinä-kinuskikakun jo edellisenä päivänä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä