Maku

Paella uunissa – kokeile suosikkiruokaa uudella tavalla

1 h 5 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen45 min
Helppo paella valmistuu kätevästi uunissa. Raaka-aineet lisätään vuokaan kypsentämättöminä. Ohjeessa on ainesta arkiruokasuosikiksi!
GL
MA
MU
4.05
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4–5 annosta)

  • 600 gbroilerin paistileikkeitä (maustamattomia)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 pktchorizo-makkaraa (esim. Snellman)
  • 1–2paprikaa (punainen ja/tai keltainen)
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 3 dlvettä
  • 1 rklkanafondia
  • 1 tl(savu)paprikajauhetta
  • 1 tlcurrya
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 dlherneitä (pakaste)
  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • 1 dllehtipersiljaa
Tulosta

Näin valmistuu paella uunissa:

Leikkaa broilerileikkeet 2–3 osaan. Sekoita joukkoon öljy, curry, suola ja pippuri.

Leikkaa makkarat paloiksi ja paprikat suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää vuokaan sipulit ja paprikat.

Sekoita paseeratun tomaatin joukkoon vesi, fondi ja mausteet.

Kaada seos riisin joukkoon ja sekoita. Nosta broileri- ja makkarapalat riisin päälle.

Paista 200 asteessa keskitasolla 40 minuuttia. Lisää herneet ja oliivit ja paista vielä 5 minuuttia.

Viimeistele uunipaella lehtipersiljalla.

MITÄ PIDIT?
4.05
Kommentoi »