Maku

Paavalin lohikeitto

50 min
0
0

Paavalin lohikeitto

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 500 glohta (perkeet kalaliemen keittämiseen)
  • 2 kplporkkanaa
  • 1/2 kpljuuriselleriä
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 kplsipulia
  • 1 1/2 kplkalaliemikuutioita
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 60 gherkkusieniä (säilyke)
  • 15 kploliiveja
  • 1 kplmaustekurkkuja
  • 2 rklsitruunamehua
  • 50 gtuoretta tilliä
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 rklkapriksia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Keitä kalaliemi lohen perkeistä. Siivilöi liemi.
Kuullota kuoritut ja pilkotut juurekset öljytilkassa pannulla ja kumoa liemen sekaan kookkaaseen kattilaan.
Lisää kalaliemikuutiot, mausteet, herkkusienet, tomaattipyree, suolakurkut, silputtu tilli, murskatut valkosipulit, oliivit, yrtit ja kaprikset.
Keitä hiljaisella tulella, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
Lisää lopuksi viipaloitu ja ruodoton lohi.
Anna porista hetken ajan ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja vettä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä