Maku

Pääsiäisrahka "munankuoressa"

1 h 25 min
4
0

Pääsiäisrahka "munankuoressa"

Rahkan ja mangohyydykkeen liitto näyttää aivan kananmunalta kuoressa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1,5 dlmangososetta
  • 0,5 rklsitruunamehua
  • 3 kplliivatelehteä
  • 0,5 dlvettä
  • 1 rklsokeria
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2,5 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • sitruunamehua (maun mukaan)
  • sokeria (maun mukaan)

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Aloita sekoittamalla sitruunamehu mangososeen sekaan. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja anna niiden liota 5 minuuttia.

Laita kattilaan 0,5 dl vettä. Kaada sokeri joukkoon ja anna sulaa veteen kuumassa kattilassa. Lisää liotetut liivatteet mukaan.

Kaada liivateseos mangososeen mukaan. Sekoita ja annostele mieleisiisi astioihin. Pienet pyöreät astiat olisivat tässä parhaita.  

Anna “keltuaisten” jähmettyä noin tunnin verran jääkaapissa. 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkan kanssa. Annostele kulhoon (esimerkiksi Dunin syvälle Pebble-lautaselle) ja lisää hyytynyt “mangokeltuainen” päälle. Se irtoaa astiasta kuuman veden avulla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä