Pääsiäispullat

1 h 15 min
3
0

Pääsiäispullat

Suloiset pääsiäispullat syntyvät helposti leikkaamalla pullarullasta viipaleita. Houkuttelevan runsaat pullat maustetaan sitruunankuorella ja täytetään mantelirouheella, rusinoilla ja sukaateilla.
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • 2 kplkuivahiivapussia
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 200 gjuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 3/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 100 gmantelirouhetta
  • 2 dlrusinoita
  • 1 dlsukaatteja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1/2 dlmantelirouhetta

Koristeluun

  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, sitruunankuoriraaste ja suola.

Sekoita joukkoon osa jauhoista, joihin kuivahiiva on on sekoitettu.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä voi.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinasta iso suorakaiteenmuotoinen levy.

Voitele levy voilla ja ripottele täytteet päälle.

Rullaa levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa terävällä veitsellä rulla paloiksi. Tee samoin toiselle taikinapalalle.

Nosta palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Anna pullien nousta liinan alla vielä 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla ja koristele mantelirouheella.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Koristele valmiit pullat pölysokerilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä