0(0)
Pääsiäispavlova – mangorahkalla ja pienillä suklaamunilla täytetyt marenkipesät ovat pääsiäispöydän odotetuin herkku
gluteeniton
kasvis
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h
Pääsiäispavlovat saavat rapean marenkipohjan täytteeksi raikkaan mangorahkan. Suloiset minipavlovat koristellaan pienillä suklaamunilla, kuivatulla tyrnillä ja syötävillä kukilla.
Julkaistu 29.3.2021
Maku
Reseptin ainekset 6 kpl
Marenki
4valkuaista
2½ dl sokeria
1 tlvalkoviinietikkaa
1 rklperunajauhoja
Täyte
2 dlvispikermaa
250 gmaitorahkaa
3 rklsokeria
1 prk (425/225 g)mangoviipaleita (mehussa)
Koristeeksi
pieniä suklaamunia
kuivattua tyrniä
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)

Pääsiäispavlovat valmistuvat näin:

  1. Erottele valkuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella, kunnes seos on kiiltävän valkoista ja paksua. Lisää etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.
  2. Levitä marenkivaahto kuudeksi (ø 10 cm) ympyrän muotoiseksi pohjaksi leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskiosaa paksummat. Jätä kohoamisvaraa.
  3. Kuivata marenkipohjia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja laita luukun väliin puulasta, jotta luukku jää hieman raolleen. Anna marenkien jäähtyä uunissa vielä 1–2 tuntia.
  4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja mausta sokerilla. Valuta mangoviipaleista mehu. Soseuta viipaleet sauvasekoittimella ja lisää täytteeseen. Sekoita seosta vain vähän, jotta mangososeesta jää kauniit raidat.
  5. Lisää mangovaahto marenkipohjien päälle. Koristele pääsiäispavlovat suklaamunilla, kuivatulla tyrnillä ja orvokeilla.

Vinkit!

  • Voit valmistaa marenkipohjat hyvissä ajoin ja täyttää vasta h-hetkellä.
  • Hyödynnä pääsiäispavlovista ylijääneet keltuaiset esimerkiksi aamiaismunakkaassa.

Kommentoi »