Pääsiäispavlova – mangorahkalla ja pienillä suklaamunilla täytetyt marenkipesät ovat pääsiäispöydän odotetuin herkku
gluteeniton
kasvis
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h
Pääsiäispavlovat saavat rapean marenkipohjan täytteeksi raikkaan mangorahkan. Suloiset minipavlovat koristellaan pienillä suklaamunilla, kuivatulla tyrnillä ja syötävillä kukilla.

Reseptin ainekset 6 kpl
Marenki
4valkuaista
2½ dl sokeria
1 tlvalkoviinietikkaa
1 rklperunajauhoja
Täyte
2 dlvispikermaa
250 gmaitorahkaa
3 rklsokeria
1 prk (425/225 g)mangoviipaleita (mehussa)
Koristeeksi
pieniä suklaamunia
kuivattua tyrniä
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Pääsiäispavlovat valmistuvat näin:
- Erottele valkuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella, kunnes seos on kiiltävän valkoista ja paksua. Lisää etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.
- Levitä marenkivaahto kuudeksi (ø 10 cm) ympyrän muotoiseksi pohjaksi leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskiosaa paksummat. Jätä kohoamisvaraa.
- Kuivata marenkipohjia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja laita luukun väliin puulasta, jotta luukku jää hieman raolleen. Anna marenkien jäähtyä uunissa vielä 1–2 tuntia.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja mausta sokerilla. Valuta mangoviipaleista mehu. Soseuta viipaleet sauvasekoittimella ja lisää täytteeseen. Sekoita seosta vain vähän, jotta mangososeesta jää kauniit raidat.
- Lisää mangovaahto marenkipohjien päälle. Koristele pääsiäispavlovat suklaamunilla, kuivatulla tyrnillä ja orvokeilla.
Vinkit!
- Voit valmistaa marenkipohjat hyvissä ajoin ja täyttää vasta h-hetkellä.
- Hyödynnä pääsiäispavlovista ylijääneet keltuaiset esimerkiksi aamiaismunakkaassa.