Erottele valkuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vaahdota sähkövatkaimella, kunnes seos on kiiltävän valkoista ja paksua. Lisää etikka ja perunajauhot ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Levitä marenkivaahto kuudeksi (ø 10 cm) ympyrän muotoiseksi pohjaksi leivinpaperin päälle. Tee reunoista hieman keskiosaa paksummat. Jätä kohoamisvaraa.
Kuivata marenkipohjia 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja laita luukun väliin puulasta, jotta luukku jää hieman raolleen. Anna marenkien jäähtyä uunissa vielä 1–2 tuntia.
Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää maitorahka ja mausta sokerilla. Valuta mangoviipaleista mehu. Soseuta viipaleet sauvasekoittimella ja lisää täytteeseen. Sekoita seosta vain vähän, jotta mangososeesta jää kauniit raidat.
Lisää mangovaahto marenkipohjien päälle. Koristele pääsiäispavlovat suklaamunilla, kuivatulla tyrnillä ja orvokeilla.
Vinkit!
Voit valmistaa marenkipohjat hyvissä ajoin ja täyttää vasta h-hetkellä.
Hyödynnä pääsiäispavlovista ylijääneet keltuaiset esimerkiksi aamiaismunakkaassa.