Kotivinkki

Pääsiäisen hedelmäleipä

5 h 30 min
0
0

Hedelmäleipä sopii kevään juhlaan. Nauti itse leivottua hedelmäleipää pääsiäisen aamiaisella tai päivällisen lisukkeena.
Tulosta
Teksti Piia Helasto
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (1 kpl)

  • 100 gkuivattuja aprikooseja
  • 25 ghiivaa
  • 3 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 2 rklruokokidesokeria
  • 5–5 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlgrahamjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • ½ rkltimjamia
  • ½ dloliiviöljyä

Tee näin

5 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN5 h

1. Aloita hedelmäleipä kuutioimalla aprikoosit.

2. Murenna hiiva taikinakulhoon ja lisää vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muut ainekset ja alusta notkeaksi taikinaksi.

3. Peitä taikina tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Taikinan voi leipoa jo edellisenä iltana ja paistaa seuraavana päivänä, tai leipoa aamulla ja paistaa illalla.

4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi. Muotoile taikinasta haluamasi muotoinen leipä tai laita se öljyllä tai voilla voideltuun 1–1,5 litran vuokaan (esimerkiksi briossivuokaan).

5. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia.

6. Paista leipää uunin keskiosassa 175 asteessa 45 minuuttia. Kun hedelmäleipä on kypsää, se kumisee koputettaessa.

Katso myös: 

MITÄ PIDIT?
0