Pääsiäisen caesarsalaatti

Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 rkuromainesalaattia
- 1 nippuretiisejä
- 6munaa (luomu)
- 3/4 dlparmesaania lastuina
- 8patongista leikattua viipaletta
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä grillaamiseen
Tilli-caesarkastike
- 1pieni kananmuna
- 2 dlrypsiöljyä
- 2 tldijoninsinappia
- 2 rklsitruunamehua
- 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
- ½ tlsuolaa
- 2 rklraastettua parmesaania
- 2 rklhienonnettua tuoretta tilliä
Valmista ensin tilli-caesarkastike. Laita kananmuna, öljy, sinappi, sitruunamehu, valkosipuli ja suola korkeareunaiseen kulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Täydellä teholla nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Sammuta sauvasekoitin kun kastike on muuttunut paksuksi. Sekoita kastikkeen joukkoon hienonnettu tilli ja raastettu parmesaani. Peitä tilli-caesarkastike kelmulla ja anna makujen tasaantua vähintään 15 minuuttia ajan jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä 6,5 minuuttia. Laita kananmunat heti kylmään veteen jäähtymään.
Kuori ja puolita valkosipulin kynsi. Hiero patonki viipaleiden pintaa valkosipulin kynnellä. Sudi oliiviöljyä patonki viipaleiden molemmille puolille. Grillaa patonki viipaleet rapeiksi molemmilta puolilta grillissä
Kokoa kananmuna-caesarsalaatti asettelemalla romaine salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit viipaleiksi ja lisää kananmuna-caesarsalaattiin. Lisää salaattin parmesan lastut.
Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Lisää kananmunan puolikkaat salaattiin. Lisää hiukan suolaa kananmunan puolikkaiden keltuaisiin.
Tarjoile kananmuna-caesarsalaatti tilli-caesarkastikkeen ja grillattujen patonki viipaleiden kera.