4(4)
Pääsiäiswhoopiet
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Upottavan pehmeät whoopie-leivokset koristellaan kuin söpöt pääsiäismunat! Pääsiäiswhoopiet saavat täytteekseen rahkaisen ja rusinaisen täytteen. Kokeile näitä pääsiäispöydän sulostuttajia!
Julkaistu 8.4.2014
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
100 gvoita
1 1/2 dlfariinisokeria
1 kplmunaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
125 gmaitorahkaa
Täyte
2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
125 gmaitorahkaa
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 rklsukaatteja
2 rklrusinoita (hienonnettuna)
Koristeluun
3 dltomusokeria
1 kplvalkuaista
Lisäksi
elintarvikevärejä
koristerakeita

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä rahkan kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta ruokalusikalla soikeita nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä kohoamisvaraa.

Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla joukkoon muut ainekset.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja valkuainen keskenään tahnaksi. Värjää kuorrute haluamallasi elintarvikevärillä. Annostele kuorrute pursotuspussiin.

Koristele puolet leivospohjista joulupipareiden tapaan: pursota kuvioita kuorrutteella ja viimeistele erilaisilla koristerakeilla.

Täytä pohjat valmistamallasi täytteellä.

Tarjoa whoopiet pääsiäisenä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.