Pääsiäis-whoopiet

1 h 30 min
4
0

Pääsiäis-whoopiet

Upottavan pehmeät whoopie-leivokset koristellaan kuin söpöt pääsiäismunat! Pääsiäis-whoopiet saavat täytteekseen rahkaisen ja rusinaisen täytteen. Kokeile näitä pääsiäispöydän sulostuttajia!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 125 gmaitorahkaa

Täyte

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 125 gmaitorahkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 rklsukaatteja
  • 2 rklrusinoita (hienonnettuna)

Koristeluun

  • 3 dltomusokeria
  • 1 kplvalkuaista

Lisäksi

  • elintarvikevärejä
  • koristerakeita

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää muna edelleen vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan yhdessä rahkan kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta ruokalusikalla soikeita nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä kohoamisvaraa.

Paista pohjia 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja sekoittamalla joukkoon muut ainekset.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja valkuainen keskenään tahnaksi. Värjää kuorrute haluamallasi elintarvikevärillä. Annostele kuorrute pursotuspussiin.

Koristele puolet leivospohjista joulupipareiden tapaan: pursota kuvioita kuorrutteella ja viimeistele erilaisilla koristerakeilla.

Täytä pohjat valmistamallasi täytteellä.

Tarjoa whoopiet pääsiäisenä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä