Maku

Karitsan parikyljykset

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Pääsiäisenä herkutellaan lampaalla. Jos etsit vaihtelua paistille, niin parikyljykset raikkaan sitruunakastikkeen kera on jo askel kesään.
GL
LA
MA
MU
3.3
1
Julkaistu: 15.3.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 8 karitsan parikyljystä
  • 1 rklrypsi- tai oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Sitruuna-kapriskastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dllehtipersiljaa
  • 1sitruuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2anjovista
  • 1 rklkapriksia
Tulosta

Kyljykset:

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Suolaa ja pippuroi lihat.
  2. Paista kyljyksiä kuumalla pannulla tilkassä öljyä noin kaksi minuuttia per puoli ja anna vetäytyä kuusi minuuttia.
  3. Tarjoa kyljykset sitruuna-kapriskastikkeen ja voissa paistettujen ruusukaalien kera.

Sitruuna-kapriskastike:

  1. Silppua valkosipuli, persilja ja raasta sitruunankuori.
  2. Lisää öljy ja anjovikset kattilaan ja anna kiehahtaa.
  3. Nosta kattila pois liedeltä.
  4. Lisää sekaan sitruunankuori, persiljasilppu, valkosipuli ja kaprikset. Sekoita.
  5. Lisää viimeisenä sekaan puolen sitruunan mehu.
1 kommentti