Maku

Pääsiäinen: Karitsan Parikyljykset

GL
LA
MA
MU
4
0

Pääsiäisenä herkutellaan lampaalla. Jos etsit vaihtelua paistille, niin parikyljykset raikkaan sitruunakastikkeen kera on jo askel kesään.
Tulosta
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplkaritsan parikyljys
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 kplsitruuna
  • 1 dllehtipersiljaa silputtuna
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplanjovista
  • 1 rklkapriksia

Lisäksi

  • suola ja mustapippuri (oman maun mukaan)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kyljykset:

Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Suolaa ja pippuroi lihat.

Paista kyljyksiä kuumalla pannulla tilkassä öljyä noin kaksi minuuttia per puoli ja anna vetäytyä kuusi minuuttia.

Tarjoa kyljykset sitruuna-kapriskastikkeen ja voissa paistettujen ruusukaalien kera.

Sitruuna-kapriskastike:

Silppua valkosipuli persilja ja raasta sitruunankuori.

Lisää öljy ja anjovikset kattilaan ja anna kiehahtaa.

Nosta kattila pois liedeltä.

Lisää sekaan sitruunankuori, persiljasilppu ja valkosipuli. Sekoita.

Lisää viimeisenä sekaan ½ sitruunan mehu.

Tarjoa karitsan kyljykset heti.

MITÄ PIDIT?
4