Maku

Päärynästruudeli

1 h 45 min
0
0

Päärynästruudeli

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkeltuaista
  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 1/2 dlvettä

Täyte

  • 1000 gpäärynää
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 rklperunajauhoja
  • 1 rklkanelia
  • 2 dlrusinoita

Voiteluun

  • 30 gvoita
  • 1/2 dlvaahterasiirappia

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon keltuainen, öljy ja jääkylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.

Kuori ja halkaise hedelmät. Poista siemenet ja viipaloi puolikkaat. Sekoita sokeri, perunajauhot ja kaneli viipaleiden joukkoon.

Leivinpaperoi uunipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Levitä suuri, puhdas liina työpöydälle ja ripottele jauhoja liinalle. Kumoa taikina kankaan keskelle ja ripottele jauhoja päälle. Kauli taikina suureksi, läpinäkyvän ohueksi levyksi.

Levitä päärynäviipaleet ja rusinat taikinan päälle tasaisesti. Rullaa levy liinaa apuna käyttäen pitkäksi kääröksi. Siirrä rulla uunipellille, edelleen liinaa apuna käyttäen.

Sulata rasva ja lisää joukkoon siirappi. Voitele päärynästruudeli seoksella ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Voitele leivonnaista rasva-siirappiseoksella 1–2 kertaa paiston aikana.

Viipaloi lämmin päärynästruudeli terävällä veitsellä ja tarjoa kuohkean vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä