Päärynäkääretorttu on upean valkoinen kääretorttu, jossa on valkosuklaatäyte ja pinnalla tomusokerihuntu. Jos haluat säväyttää, tee kääretorttuleivosten koristeeksi uunissa karamellisoituja ja kuivattuja päärynäviipaleita.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 8–10 min.
Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi tortun pohjasta ja jätä sen päälle, kunnes torttupohja on jäähtynyt.
Sulata täytteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää valkosuklaa huoneenlämpöisen mascarponejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna päärynä pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta sitruunamehulla.
Levitä täyte kääretorttupohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
Valmista kääretortun koristeeksi upeat karamellisoidut päärynäviipaleet. Leikkaa päärynä juustohöylällä tai mandolinilla mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (1 mm). Mitä ohuempia viipaleista saat, sitä nopeammin ne kypsyvät ja sitä läpikuultavampia niistä tulee.
Kaada sokeri lautaselle ja painele päärynäviipaleet siinä molemmin puolin. Nosta sokeroidut viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paista viipaleita 150-asteisessa kiertoilmauunissa tai 175-asteisessa tavallisessa uunissa ensin 15 minuuttia ja sitten käännä viipaleet. Jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia. Viipaleet ovat valmiit, kun ne ovat hieman kovia. Tarkkaile kypsennystä loppuvaiheessa, sillä viipaleet tummuvat helposti liikaa.
Leikkaa päärynäkääretorttu viipaleiksi ja koristele päärynäpurjeilla.