Unelmien Talo&Koti

Päärynägalette, kinuskinen herkku Bretagnen tyyliin! Leivo hedelmäinen avopiiras pimeiden iltojen piristykseksi

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Päärynägalette maistuu taivaalliselta Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella leivottuna. Kinuskinen päärynätäyte saa makean ystävän hyrisemään onnesta!
KA
MU
0
0
Julkaistu: 29.10.2021


Ainekset (8)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurajauhoja
  • 2 rkltummaa sokeria
  • 0,5 tlsuolaa
  • 1 dlkylmää vettä

Täyte

  • 4–5päärynää
  • 1 dlkaramellisoitua kondensoitua maitoa
  • 1muna
  • 1 rklkarkeaa ruokosokeria

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä
Tulosta

Päärynägalette valmistuu näin:

  1. Kuutioi kylmä voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi jauhoseokseen, kunnes siitä tulee murumaista.
  2. Lisää kylmä vesi lusikallinen kerrallaan, kunnes taikinasta tulee tasaista ja se pysyy kasassa.
  3. Kääri taikina kelmuun. Pane se jääkaappiin 30–60 minuutiksi.
  4. Pese ja halutessasi kuori päärynät. Halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja jätä sivuun.
  5. Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä iso ympyrä kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle.
  6. Levitä pohjan päälle karamelli­soitua kondensoitua maitoa, niin että jätät reunoille noin 5 cm tilaa. Asettele päärynäviipaleet päälle.
  7. Nosta reunat täytteen päälle ja voitele piirakan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele ruoko­sokeri reunoille.
  8. Paista päärynägalettea 175-asteisessa uunis­sa noin 50 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin kultaisen sävyn.
  9. Tarjoile lämmin päärynägalette vanilja­jäätelön kanssa.

Vinkit

  • Korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla ja lisää taikinaan 1 tl psylliumia, näin saat piirakasta gluteenittoman.
  • Tarjoile piirakan kanssa halutessasi loput karamellisoidusta kondensoidusta maidosta.

Kommentoi »