Päärynägalette, kinuskinen herkku Bretagnen tyyliin! Leivo hedelmäinen avopiiras pimeiden iltojen piristykseksi
kasvis
munaton
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Päärynägalette maistuu taivaalliselta Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella leivottuna. Kinuskinen päärynätäyte saa makean ystävän hyrisemään onnesta!

Reseptin ainekset 8
Pohja
150 gvoita
4 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurajauhoja
2 rkltummaa sokeria
0,5 tlsuolaa
1 dlkylmää vettä
Täyte
4–5päärynää
1 dlkaramellisoitua kondensoitua maitoa
1muna
1 rklkarkeaa ruokosokeria
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Päärynägalette – ohje:
- Kuutioi kylmä voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi voi jauhoseokseen, kunnes siitä tulee murumaista.
- Lisää kylmä vesi lusikallinen kerrallaan, kunnes taikinasta tulee tasaista ja se pysyy kasassa.
- Kääri taikina kelmuun. Pane se jääkaappiin 30–60 minuutiksi.
- Pese ja halutessasi kuori päärynät. Halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja jätä sivuun.
- Ota taikina jääkaapista ja kauli siitä iso ympyrä kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle.
- Levitä pohjan päälle karamellisoitua kondensoitua maitoa, niin että jätät reunoille noin 5 cm tilaa. Asettele päärynäviipaleet päälle.
- Nosta reunat täytteen päälle ja voitele piirakan reunat kevyesti vatkatulla munalla. Ripottele ruokosokeri reunoille.
- Paista päärynägalettea 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin kultaisen sävyn.
- Tarjoile lämmin päärynägalette vaniljajäätelön kanssa.
Vinkit
- Korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla ja lisää taikinaan 1 tl psylliumia, näin saat piirakasta gluteenittoman.
- Tarjoile piirakan kanssa halutessasi loput karamellisoidusta kondensoidusta maidosta.