Päärynää, palsternakkaa ja kanaa valkoviinissä

0
0

Päärynää, palsternakkaa ja kanaa valkoviinissä

Laita isoon pataan muutama kanankoipi, päärynöitä, palsternakkaa ja valkoviiniä. Hauduta pata meheväksi hiljalleen uunissa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplbroilerin koipi-reisiä (tai luomukanankoipia)
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 kplpäärynää (kotimaisia)
  • 1 kplpalsternakka
  • 2 kplsalottisipulia
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 3 dlkanalientä
  • 5 dlvalkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuumenna padassa oliiviöljy keskilämmöllä. Paista kanankoivet yksi kerrallaan molemmin puolin muutaman minuutin ajan kunnes ne saavat väriä. Nosta lautasella odottamaan.

Leikkaa päärynän reilun kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja pilko palsternakka ja salottisipulit. Laita vihannekset pataan ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon timjaminlehdet ja kääntele hetki.

Kaada pataan kanaliemi ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pataan kanankoivet. Sekoita aineksia varovasti.

Peitä pata kannella ja nosta se uuniin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 2 tuntia kunnes pata on mehevän kypsää.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä