Maku

Päärynä-vaahterasiirappipaistos

40 min
0
4

Päärynä-vaahterasiirappipaistos

Päärynöistä, vaahterasiirapista ja murutaikinasta sekä manteleista syntyy helppo ja maukas uunipaistos, jonka voi tarjoilla esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 5 kplpäärynää (tuoreena)
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 100 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 3/4 dlmaitoa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Kuori ja kuutoi päärynät sopivan kokoisiksi. Aseta voideltuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka), kaada päälle vaahterasiirappi.

Kuutioi voi pieneksi ja nypi vehnäjauhojen kanssa tasaiseksi. Nypi joukkoon leivinjauhe, sokeri ja muskottipähkinä. Lisää joukkoon maito hiljalleen, samoin kaurahiutaleet.

Ripottele taikinaa päärynöiden päälle, taikinasta sää jäädä könttejä kunhan se suunnilleen peittää päärynät.

Paista uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan tai kunnes taikina on saanut väriä.

Nauti länpöisenä jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä