Maku

Päärynä-suklaakakku – yllätysten suklaakakusta paljastuvat kullankeltaiset päärynät vasta leikattaessa

1 h 30 min
3.2
0

Päärynä-suklaakakku maustetaan tuoreella inkiväärillä ja päärynäsiiderillä. Suklaakakkuun kokonaisena upotetut päärynät paljastuvat vasta kakkua leikatessa.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15 annosta)

Päärynä-suklaakakku

  • 250 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 4munaa
  • 150 gtummaa suklaata (sulatettuna)
  • 3-4 ttuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 dlpäärynäsiideriä
  • 3päärynää

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja

Koristelu

  • 75 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Päärynä-suklaakakku leivotaan helposti näin:

Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu, jäähtynyt suklaa. Raasta tuore inkivääri ja sekoita taikinaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa ja lisää joukkoon. Kaada lopuksi siideri taikinaan.

Voitele ja jauhota pitkän mallinen vuoka (n. 1,5 l). Kaada taikina vuokaan. Jätä kolmen sentin kohoamisvara reunoille. Paina päärynät pystyyn taikinaan. Voit kuoria päärynät halutessasi.

Paista päärynä-suklaakakkua uunin keskitasolla 175-asteessa tunnin ajan. Tarkista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kumoa se varovaisesti vuoasta.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuta se jäähtyneen päärynä-suklaakakun päälle.

MITÄ PIDIT?
3.2