3,8(33)
Päärynä-sinihomejuustopizza
Munaton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h
Passiivinen 30 min
Haussa täydellinen vaalea pizza? Päärynä, homejuusto ja pähkinät sopivat täydellisesti yhteen tässä mehevässä pizzassa!
Julkaistu 3.11.2015
Maku
Reseptin ainekset
4 kpl
Nopea pizzataikina
12 ghiivaa
2 dlvettä
1/2 tlsuolaa
1/2 dloliiviöljyä
5 dldurumvehnäjauhoja
Vaalea pizzakastike
500 gricottajuustoa
4 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
4 rkloliiviöljyä
Täyte
250 gmozzarellajuustoa (2 kpl mozzarella di bufala -juustoa)
4 kplpäärynää (lohkottuna)
400 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
2 dlsaksanpähkinöitä (40 kpl)
1 dlhasselpähkinöitä (40 kpl)
1 dltuoretta salviaa (40 kpl)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Valmista vaalea pizzakastike sekoittamalla ricottajuustoon parmesaaniraaste.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Vaivaa tarvittaessa joukkoon lisää jauhoja.

Jaa taikina 3–4 osaan ja kauli jauhoteutulla pöydällä pizzapohjiksi. Nosta ne yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille.

Levitä pizzapohjille vaalea pizzakastiketta ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Levitä päälle revitty mozzarella. Asettele päälle päärynälohkoja ja murusteltua sinihomejuustoa. Rouhi hiukan pähkinöitä ja ripottele pizzojen päälle.

Paista pizzoja kuumennetulla pizzakivellä tai uunipellillä 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Lisää salvianlehdet pizzan päälle juuri ennen ruokailua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.