Päärynä-saksanpähkinäskonssit

40 min
5
1

Päärynä-saksanpähkinäskonssit

KA
1
5
Suolaiset skonssit saavat mehevyyttä juustoraasteesta, päärynästä ja pähkinöistä.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 50 gvoita (kylmää)
  • 1 kplpäärynää (kypsä)
  • 100 gjuustoa (raastettuna, esim. gryére- tai gouda)
  • 1 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä
  • 1 dlruokakermaa
  • 1 1/2 dlsaksanpähkinöitä (rouhittuna)

Päälle

  • 100 gjuustoa (raastettuna, gryére tai gouda)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuutioitu voi ja nypi käsin murumaiseksi.

Kuori ja kuutioi päärynä pieneksi. Lisää se jauho-voiseokseen yhdessä juustoraasteen, munan, kermaviilin, kerman ja saksanpähkinöiden kanssa. Sekoita nopeasti taikinaksi.

Muotoile taikina jauhojen avulla kahdeksi tangoksi ja taputtele ne hieman litteämmiksi. Ota taikinasta veitsellä kolmionmuotoisia paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele skonssit haarukalla.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Jäähdytä ritilällä.

Tarjoa skonssit vuohenjuusto-yrttitahnan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä