0(0)
Päärynä-omenashrub
Shrub on juoma, joka saa ihanan makunsa hedelmistä, mausteista, sokerista ja etikasta. Rauhassa maustunutta etikkaista makusiirappia sekoitetaan kivennäisveden kanssa raikkaaksi juomaksi. Mukaan voi sekoittaa myös lorauksen lämmittävää giniä tai bourbonia.
Julkaistu 17.11.2015
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Maustettu etikkasiirappi
2 kplomenaa (suomalainen)
2 kplpäärynää
3 dlomenaviinietikkaa
2 dlsokeria
2 rklfariinisokeria
2 kpltähtianista
Juoma
2 rklmaustettua etikkasiirappia
kivennäisvettä
giniä tai bourbonia

Raasta kuoritut omenat ja päärynät. Suomalaiset omenat voi jättää hyvin myös kuorimatta – kuoret tuovat mukaan väriä.

Kaada raastaessa irronnut mehu ja hedelmäraaste puhtaaseen purkkiin. Lisää joukkoon etikka, sokeri, fariinisokeri ja tähtianis. Sulje purkki tiiviisti ja ravistele reippaasti.

Nosta purkki jääkaappiin ja anna maustua vuorokausi.

Siivilöi pois raaste ja tähtianis. Kaada neste puhtaaseen pulloon. Maustettu shrub-siirappi säilyy jääkaapissa hyvin muutamia viikkoja.

Mittaa maustettu etikkasiirappi laseihin. Kaada päälle kivennäisvettä ja sekoita halutessasi joukkoon giniä tai bourbonia.

3 kommenttia