Päärynä-minttusuklaatorttu

3 h 10 min
5
1

Päärynä-minttusuklaatorttu

Näyttävä ja superherkullinen minttusuklaatorttu koristellaan viuhkamaiseen muotoon leikatuilla päärynöillä. 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

Pohja

  • 150 gvoita (kylmää)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 1 1/2 rklkaakaojauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplkeltuaista

Voitelu

  • 1 rklvoita

Täyte

  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 150 gminttusuklaata (Fazer pure Dark Twist of Mint)
  • 2 kplmunaa (M-koko)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 2 kplpäärynää (kypsää)

Päälle

  • 2 rkltuoretta minttua

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 40 min

Nypi kuutioitu voi ja kuivat aineet kulhossa murumaiseksi. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Siirrä taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön ajaksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (12 cm x 22 cm). Painele taikina jauhojen avulla vuoan pohjalle ja reunoille.

Vuoraa taikina foliolla ja levitä painoksi kuivattuja herneitä tai papuja, jotta taikina ei valahda esipaistamisen aikana. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Poista folio.

Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa sulaa. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja suklaa-kermaseos. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. 6. Kuori päärynät, halkaise ne ja poista siemenkodat. Viipaloi päärynät viuhkamaisesti ja sommittele ne suklaatäytteen päälle. Paina päärynät osittain täytteeseen.

Jatka paistamista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä