Päärynä-inkivääripiirakka

1 h 30 min
3.9
0

Päärynä-inkivääripiirakka

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 kplkuivahiivapussia
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 300 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 5 kplpäärynää
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna.

Vatkaa liemeen sokeri, kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja rasva.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 15 minuuttia.

Kumoa taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina uunipannun kokoiseksi levyksi niin, että reunat jäävät korkeammiksi. Kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Vatkaa ranskankerma, munat, sokeri ja inkivääri keskenään. Levitä seos kohonneen taikinan päälle.

Kuori päärynät, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi.

Levitä päärynäviipaleet tasaisesti täytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista päärynä-inkivääripiirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä