Maku

Paahtopunajuurisalaatti

24 h 20 min
4.5
0

Paahtopunajuurisalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1000 gpunajuurta
  • 2 kplpunasipulia

Kastike

  • 1 dlsinappia
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1 tltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 dloliiviöljyä

Tee näin

24 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN24 h

Pane pestyt punajuuret kuorineen uunipannulle ja kypsennä ne liki pehmeiksi 200 asteessa reilun tunnin ajan (juuresten koosta riippuen). Kokeile kypsyyttä hammastikulla tunnin jälkeen.

Sekoita kastike. Mausta sinappi etikalla, siirapilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy mukaan vähitellen.

Kuori punajuuret heti uunista oton jälkeen (käytä kumihanskoja käsien suojana). Leikkaa juurekset reiluiksi lohkoiksi. Sekoittele joukkoon kastike sekä kuoritut, suikaloidut punasipulit.

Anna salaatin jäähtyä ja sitten maustua jääkaapissa yön yli.

Tarjoa vuohenjuustokastikkeen ja kalkkunan kera.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä