Maku

Paahtopaistia, uuniperunaa ja piparjuurikastiketta

1 h 45 min
0
0

Paahtopaistia, uuniperunaa ja piparjuurikastiketta

MU
GL
0
0
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gnaudanpaistia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpippurisekoitusta
  • 6 kpluuniperunaa (Rosamunda)

Kastike

  • 200 gkermaviiliä (rasvaa 3,5 %, vähälaktoosinen)
  • 2 tlpiparjuuritahnaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Ota paisti lämpenemään huoneenlämpöön muutama tunti ennen valmistusta. Ripottele suola ja pippuri paistin pintaan, paina paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa 120 asteessa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Aikaa kuluu noin tunti.

Pistele perunoita haarukalla ja kääräise folioon. Kypsennä uunissa lihan kanssa.

Valmista kastike sekoittamalla kermaviilin sekaan muut aineet.

Ota kypsä liha uunista ja anna vetäytyä hetki folion sisässä. Kokeile perunoiden kypsyys ja lisää tarvittaessa uunin lämpötila 200 asteeseen, paista perunat kypsiksi.

Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa paahtopaisti uuniperunoiden sekä kpiparjuurikastikkeen ja vihersalaatin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä