Maku

Paahtopaisti-kirsikkatomaattisalaatti

1 h
0
0

Paahtopaisti-kirsikkatomaattisalaatti

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gnaudanpaistia (siivuina)
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 rkloliiviöljyä
  • 4 rklpinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 400 gsalaattisekoitusta

Salaattikastike

  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (lastuina)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista salaattikastike. Yhdistä keskenään kaikki salaattikastikkeen ainekset. Pane viileään odottamaan tarjoilua.
Halkaise kirsikkatomaatit keskeltä ja poista kannat. Pane puolikkaat uunipellille, pirskottele pinnalle oliiviöljyä, rouhi päälle mustapippuria ja mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Paista tomaatinpuolikkaita uunissa 125 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes maku on tiivistynyt. Pidä lämpimänä. Nosta paahtopaistisiivut lämpenemään pellille noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kokoa salaatti. Pane lautasien pohjalle salaattiseosta, suikaloitua kuorittua kurkkua, paahdettuja tomaatinpuolikkaita ja lämpimiä paahtofileesiivuja. Ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet ja parmesaanilastut. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla ja valuta pinnalle salaatinkastike.
Tarjoa rapean leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä