Maku

Paahtopaisti ja pippuri-konjakkikastike

2 h 15 min
3.9
2

Paahtopaisti ja pippuri-konjakkikastike

MU
GL
2
3.9
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 gnaudanpaistia

Maustamiseen

  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Kastike

  • 2 dlkastikepohjaa (demi-glace)
  • 2 dlruokakermaa
  • 100 gtuorejuustoa (pippuri)
  • 1 rklfariinisokeria
  • 1 1/2 rklkonjakkia

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Ota liha huoneenlämpöön noin pari tuntia ennen paistamista. Nosta paisti uuniritilän päälle ja valitse alapuolelle uuninkestävä vuoka.

Tarkista paistomittarin toimivuus kuumassa vedessä. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja käännä mittaria niin, että lukemia on helppo tarkkailla uuniluukun läpi.

Nosta paisti 100-asteiseen uuniin. Paisti on sisältä punertavaa, mureaa ja mehukasta mittarin näyttäessä 60–65 astetta, kypsää 70 asteessa.

Ota paisti uunista ja peitä se foliolla. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia ennen viipalointia.

Valmista kastike. Kuumenna kastikepohja ja lisää joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto. Mausta kastike fariinisokerilla, konjakilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita pippuri-konjakkikastike tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Voit maustaa paistin marinoimalla tai hieromalla mausteita lihan pintaan ennen paistamista. Tasaisimman maustamistuloksen saat, kun ripottelet mausteet leikkausvaiheessa jokaiselle kypsälle viipaleelle.

Paahtopaistin ja pippuri-konjakkikastikkeen lisäkkeiksi sopivat esimerkiksi hasselbackan perunat ja hunajaporkkanat.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä