Perinteinen paahtopaisti ja pippuri-konjakkikastike
2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h Perinteinen paahtopaisti saa kaverikseen pippuri-konjakkikastikkeen. Tämä yhdistelmä toimii vuodesta toiseen!
MU
GL
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.10.2005

Perinteinen paahtopaisti ja pippuri-konjakkikastike
Ainekset (6 annosta)
- 1500 gnaudanpaistia
Maustamiseen
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Kastike
- 2 dlkastikepohjaa (demi-glace)
- 2 dlruokakermaa
- 100 gtuorejuustoa (pippuri)
- 1 rklfariinisokeria
- 1 1/2 rklkonjakkia
Perinteinen paahtopaisti ja pippuri-konjakkikastike valmistuvat näin:
- Ota liha huoneenlämpöön noin pari tuntia ennen paistamista. Nosta paisti uuniritilän päälle ja valitse alapuolelle uuninkestävä vuoka.
- Tarkista paistomittarin toimivuus kuumassa vedessä. Työnnä mittari paistin paksuimpaan kohtaan ja käännä mittaria niin, että lukemia on helppo tarkkailla uuniluukun läpi.
- Nosta paisti 100-asteiseen uuniin. Paisti on sisältä punertavaa, mureaa ja mehukasta mittarin näyttäessä 60–65 astetta, kypsää 70 asteessa.
- Ota paisti uunista ja peitä se foliolla. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia ennen viipalointia.
- Valmista kastike. Kuumenna kastikepohja ja lisää joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto. Mausta kastike fariinisokerilla, konjakilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita pippuri-konjakkikastike tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.
- Voit maustaa paistin marinoimalla tai hieromalla mausteita lihan pintaan ennen paistamista. Tasaisimman maustamistuloksen saat, kun ripottelet mausteet leikkausvaiheessa jokaiselle kypsälle viipaleelle.
- Paahtopaistin ja pippuri-konjakkikastikkeen lisäkkeiksi sopivat esimerkiksi hasselbackan perunat ja hunajaporkkanat.
Vinkki!
Kurkkaa myös tämä paahtopaistiresepti, joka nautitaan piparjuurikastikkeen kera!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.86