Maku

Naudan paahtopaisti ja kaprismajoneesi

3 h 30 min
5
0

Naudan paahtopaisti saa lisämakua aromikkaasta kaprismajoneesista. Tätä herkkua haluat tehdä vielä toisenkin kerran!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgnaudan paahtopaisti
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rklöljyä paistamiseen

Kaprismajoneesi

  • 2 dlmajoneesia (hellmans)
  • 3 rklkapriksia
  • 1 rklsitruuna mehua

Tarjoiluun

  • 1-2 rkltuoretta piparjuurta raastettuna
  • 2 rklkapriksia

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Naudan paahtopaisti ja kaprismajoneesi valmistuvat näin:

  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistusta. Kuivaan paahtopaisti hyvin talouspaperilla ennen paistamista. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää öljy. Ruskista paahtopaistin pinta kauttaaltaan. Hiero suola ja mustapippuri hyvin paahtopaistin pintaan.
  2. Nosta paisti uunivuoassa 125 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes sisälämpötila on 54C. Kääri paahtopaisti tuplafolioon ja anna vetäytyä puolituntia. Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi ja asettele tarjoiluvadille.
  3. Raasta tuore piparjuuri ja ripottele paahtopaistin pinnalle. Lisää tarjoiluvadille kaprikset.
  4. Valmista kaprismajoneesi mittaamalla majoneesi, kaprikset ja sitruunamehu kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Nosta kaprismajoneesi jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi. Tarjoile paahtopaistin kera.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen paahtopaistin resepti!

MITÄ PIDIT?
5