Paahtokesäkurpitsat

2 h 45 min
0
0

Paahtokesäkurpitsat

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gkesäkurpitsaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlruokaöljyä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Viipaloi kesäkurpitsa parin sentin paksuisiksi vinoviipaleiksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja jätä viipaleet lepäämään vähintään puoleksi tunniksi. Kuivaa suolakyyneleet puhtaaseen pyyhkeeseen. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Lado kesäkurpitsat vierekkäin pellille leivinpaperin päälle ja öljyä niiden pinta molemmin puolin. Paista kesäkurpitsoja noin tunti, käännä viipaleet paiston puolessa välissä. On tarkoitus, että viipaleet kuivahtavat ja paahtuvat.

Valmista kurpitsojen paistuessa yrtti- tai tomaattimarinadi tai vaikkapa molemmat. Ohjeet löydät reseptiarkistosta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä