Paahtojuuressalaatti

2 h 55 min
4.7
0

Paahtojuuressalaatti

GL
KA
MU
0
4.7
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4 kplperunaa
  • 4 kplpunajuurta
  • 4 kplporkkanaa
  • 2 kplpunasipulia

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 rklsitruunamehua
  • 2 rklhunajaa
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Salaatti

  • 1 kpllollo rossoa ruukussa
  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 1 kpltatsoita ruukussa
  • 2 dlrucolaa
  • 3 dltuoretta basilikaa
  • 2 kplpäärynää
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 300 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)

Päälle

  • 1 dlcashewpähkinöitä (paahdettuna)
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

2 h 55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 25 min

Pese perunat. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa lohkoiksi. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada seos kulhoon kuumien juuresten päälle. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan. Jos et halua, että punajuuret antavat muihin kasviksiin väriä, käsittele ne erikseen ja pane marinoitumaan omaan kulhoon.

Rakenna salaatti. Revi pestyt salaatit sekä basilikat tarjoiluastiaan. Kumoa marinoituneet ja jäähtyneet juurekset salaattien päälle. Viipaloi kuoritut päärynät ja purista päälle sitruunamehua. Asettele viipaleet salaatille. Murra juustosta sopivan kokoisia paloja salaatin päälle. Ripottele päälle vielä pähkinöitä ja basilikasilppua.
Tarjoa paahtojuuressalaattia juhlapöydässä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä