Paahdetut sateenkaariporkkanat

45 min
0
0

Paahdetut sateenkaariporkkanat

Eriväriset porkkanat tuovat kivasti väriä ruokiin.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kploransseja porkkanoita
  • 2 kplkeltaisia porkkanoita
  • 2 kplvioletteja porkkanoita
  • ½ dlveriappelsiinin mehua
  • 2 rkloliiviiöljyä
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tljauhettua korianteria
  • ½ tlsavustettua paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori porkkanat ja poista kanta. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Halkaise porkkanan puolikkaat ja leikkaa puolikkaat vielä puoliksi. Levitä porkkanat uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle pellille.

Sekoita appelsiininmehu, oliiviöljy, hunaja ja mausteet hyvin keskenään. Ripottele porkkanoiden päälle.

Paahda porkkanoita 200 asteisessa uunissa noin puolituntia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Nauti lisukkeena tai esimerkiksi salaatissa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä