Paahdetut parmesaanijuurekset

45 min
4
0

Paahdetut parmesaanijuurekset

GL
KA
LA
MU
0
4
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 1/4 kpljuuriselleriä
  • 1 kplbataattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3 rklparmesaanijuustoa (raasteena)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori juurekset ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulit. Levitä juurekset ja valkosipulit laakeaan uunivuokaan. Kaada päälle oliiviöljy ja sekoita se hyvin juuresten joukkoon. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla.

Paista juureksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele lähes kypsien juuresten päälle parmesaani. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja juusto on sulanut niiden pinnalle.
Tarjoa paahdettuja parmesaanijuureksia lempeän lampaanfileen ja kirpakan karpalokastikkeen kanssa.

•Raasta parmesaani itse isosta palasta, näin juuston hieno aromi tulee parhaiten esiin.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä