Paahdetut munakoisot ja jogurttikastike
50 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
35 minMunakoiso rakastaa sitruunaa, chiliä, juustokuminaa ja korianteria. Uunissa paahdetun munakoison maku täydentyy bulgurilla ja yrttisellä jogurttikastikkeella. NAM!
MU
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.11.2015

Paahdetut munakoisot ja jogurttikastike
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 kplmunakoisoa
- 1 dloliiviöljyä
- 1/2 dlsitruunamehua
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
- 2 tljuustokuminaa
- 2 tljauhettua korianteria
- 1 tlchilihiutaleita
- 1 tlpaprikajauhetta (savustettua)
- 1 tlsormisuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 3 dlbulguria (kypsää)
Jogurttikastike
- 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
- 1 rklsitruunamehua
- 1/2 rklhunajaa
- 3 rkltuoreyrttiseosta (minttua ja korianteria silputtuna)
- 1/4 tlsuolaa
Puolita munakoisot pitkittäin. Leikkaa hedelmälihaan terävällä veitsellä noin pari senttiä syvä ruudukko.
Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, valkosipulit ja mausteet. Levitä seos munakoisojen pinnalle. Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Mausta jogurtti sitruunamehulla, hunajalla, yrttisilpulla ja ripauksella suolaa.
Lusikoi bulgur kypsien munakoisojen päälle ja valuta päälle jogurttikastiketta.