Maku

Paahdetut munakoisot ja jogurttikastike

50 min
MU
4.5
0

Munakoiso rakastaa sitruunaa, chiliä, juustokuminaa ja korianteria. Uunissa paahdetun munakoison maku täydentyy bulgurilla ja yrttisellä jogurttikastikkeella. NAM!
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tljauhettua korianteria
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 1 tlpaprikajauhetta (savustettua)
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 dlbulguria (kypsää)

Jogurttikastike

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 rklhunajaa
  • 3 rkltuoreyrttiseosta (minttua ja korianteria silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

Puolita munakoisot pitkittäin. Leikkaa hedelmälihaan terävällä veitsellä noin pari senttiä syvä ruudukko.

Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, valkosipulit ja mausteet. Levitä seos munakoisojen pinnalle. Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Mausta jogurtti sitruunamehulla, hunajalla, yrttisilpulla ja ripauksella suolaa.

Lusikoi bulgur kypsien munakoisojen päälle ja valuta päälle jogurttikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.5