Maku

Paahdetut munakoisot ja jogurttikastike

50 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
Munakoiso rakastaa sitruunaa, chiliä, juustokuminaa ja korianteria. Uunissa paahdetun munakoison maku täydentyy bulgurilla ja yrttisellä jogurttikastikkeella. NAM!
MU
4.1
0
Julkaistu: 23.11.2015


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 kplmunakoisoa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 tljuustokuminaa
  • 2 tljauhettua korianteria
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 1 tlpaprikajauhetta (savustettua)
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 dlbulguria (kypsää)

Jogurttikastike

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 rklhunajaa
  • 3 rkltuoreyrttiseosta (minttua ja korianteria silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
Tulosta

Puolita munakoisot pitkittäin. Leikkaa hedelmälihaan terävällä veitsellä noin pari senttiä syvä ruudukko.

Sekoita öljyn joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, valkosipulit ja mausteet. Levitä seos munakoisojen pinnalle. Paahda munakoisoja 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Keitä bulgur kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Mausta jogurtti sitruunamehulla, hunajalla, yrttisilpulla ja ripauksella suolaa.

Lusikoi bulgur kypsien munakoisojen päälle ja valuta päälle jogurttikastiketta.

Kommentoi »