Paahdetut kesäkasvikset

1 h 15 min
5
0

Paahdetut kesäkasvikset

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Uunissa paahdetut kesäkasvikset viimeistellään perunalastumuruilla, jotka antavat annokseen mukavaa suolaisuutta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2000 guutta perunaa (keittämiseen 5 l vettä ja 1 rkl suolaa)
  • 1000 gporkkanaa (uutta)
  • 600 gkesäkurpitsaa
  • 300 gkivettömiä oliiveja
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlmerisuolaa (hiutaleita)
  • 1 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 kplsitruunaa (luomu, kuoriraaste ja mehua 2 rkl)
  • 1 rklruokosokeria

Päälle

  • 3 dlperunalastuja

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Pese perunat huolellisesti. Varhaisperunoita ei tarvitse kuoria, huolellinen pesu riittää. Kiehauta kattilassa vesi ja mausta suolalla. Keitä perunat lähes kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi ja imeytä perunoista ylimääräinen kosteus lisäämällä kattilaan hetkeksi talouspaperia. Siirrä perunat leivinpaperin päälle uunipellille.

Kuori tai raaputa varhaisporkkanat puhtaiksi. Leikkaa ne muutamaan osaan. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa ne vinottain viipaleiksi. Lisää porkkanat ja kesäkurpitsat pellille.

Valuta oliivit ja lisää ne rosmariinin kanssa kasvisten lomaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli, suola ja öljy tasaisesti pellille.

Paahda kasviksia 225-asteisen uunin ylätasolla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Mausta lopuksi sitruunankuorella ja -mehulla sekä ripauksella sokeria. Tarkista maku.

Viimeistele paahdetut kasvikset murennetuilla perunalastuilla juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä