Paahdetut kardemumma-ruusukaalit
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minUnohda ruusukaalien keittäminen ja paahda ne rapeiksi uunissa. Herkulliset ruusukaalit maustetaan hunajalla, kardemummalla ja currylla.
GL
MA
MU
4.8
Kuvat
Julkaistu 16.2.2017

Paahdetut kardemumma-ruusukaalit
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 600 gruusukaaleja
- 1/2 dloliiviöljyä
- 1/2 dljuoksevaa hunajaa
- 1 tlmerisuolahiutaleita
- 1/2 tljauhettua kardemummaa
- 1/2 tlcurrya
Viimeistelyyn
- 1 kplluomusitruunan kuori suikaloituna
Huuhtele ruusukaalit. Poista kovat kannat ja kuivahtaneet ulkolehdet. Halkaise ruusukaalit ja siirrä ne uunivuokaan.
Valuta kaalien päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla, kardemummalla ja currylla.
Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Viimeistele hyvin pestystä sitruunasta otetuilla kuorisuikaleilla. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä.
Esikäsittele ruusukaalit tarjoamista edeltävänä päivänä kypsennystä vaille valmiiksi. Säilytä ne jääkaapissa hyvin peitettynä.