Maku

Paahdetut kardemumma-ruusukaalit

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Unohda ruusukaalien keittäminen ja paahda ne rapeiksi uunissa. Herkulliset ruusukaalit maustetaan hunajalla, kardemummalla ja currylla.
GL
MA
MU
4.8
0
Julkaistu: 16.2.2017


Ainekset (6 annosta)

  • 600 gruusukaaleja
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlmerisuolahiutaleita
  • 1/2 tljauhettua kardemummaa
  • 1/2 tlcurrya

Viimeistelyyn

  • 1 kplluomusitruunan kuori suikaloituna
Tulosta

Huuhtele ruusukaalit. Poista kovat kannat ja kuivahtaneet ulkolehdet. Halkaise ruusukaalit ja siirrä ne uunivuokaan.

Valuta kaalien päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla, kardemummalla ja currylla.

Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Viimeistele hyvin pestystä sitruunasta otetuilla kuorisuikaleilla. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä.

Esikäsittele ruusukaalit tarjoamista edeltävänä päivänä kypsennystä vaille valmiiksi. Säilytä ne jääkaapissa hyvin peitettynä.

Kommentoi »