Maku

Paahdetut kardemumma-ruusukaalit

45 min
4.7
0

Paahdetut kardemumma-ruusukaalit

GL
MA
MU
0
4.7
Unohda ruusukaalien keittäminen ja paahda ne rapeiksi uunissa. Herkulliset ruusukaalit maustetaan hunajalla, kardemummalla ja currylla.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 gruusukaaleja
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 1 tlmerisuolahiutaleita
  • 1/2 tljauhettua kardemummaa
  • 1/2 tlcurrya

Viimeistelyyn

  • 1 kplluomusitruunan kuori suikaloituna

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele ruusukaalit. Poista kovat kannat ja kuivahtaneet ulkolehdet. Halkaise ruusukaalit ja siirrä ne uunivuokaan.

Valuta kaalien päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla, kardemummalla ja currylla.

Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Viimeistele hyvin pestystä sitruunasta otetuilla kuorisuikaleilla. Tarjoa lämpimänä lisäkkeenä.

Vinkki!

Esikäsittele ruusukaalit tarjoamista edeltävänä päivänä kypsennystä vaille valmiiksi. Säilytä ne jääkaapissa hyvin peitettynä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä