Maku

Paahdetut ja marinoidut punajuuret vuohenjuustolla

1 h 50 min
3.8
0

Paahdetut ja marinoidut punajuuret vuohenjuustolla

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplpunajuuri
  • karkeaa merisuolaa
  • 200 gpehmeää vuohenjuustoa

Marinadi

  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 kplvalkosipulinkynsi
  • 3 0tuoretta rosmariinia (oksaa)
  • suolaa
  • mustapippuria (myllystä)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Pese punajuuret hyvin ja pistele siltä täältä haarukalla. Levitä merisuolaa kerros uunivuoanpohjalle. Aseta punajuuret suolan päälle. Paahda uunissa 200 asteessa n. tunnin verran, tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna rauhassa jäähtyä. Kuori punajuuret, puolita ja leikkaa lohkoiksi.

Valmista marinadi. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka ja hunaja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi, lisää marinaadiin rosmariinin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita punajuuret kannelliseen astiaan ja kaada marinaadi päälle. Sekoita hyvin ja laita kansi päälle. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi tai vaikka seuraavaan päivään.

Nosta punajuuri lohkoja lautasille. Murustele vuohenjuustoa lautasille. Ripottele annosten pinnalle marinadia.

Vinkki!

Punajuurien kera voi tarjoilla myös salaattia esim. rucolaa.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä