Paahdettua lanttua ja kukkakaalipyreetä

40 min
4.5
0

Paahdettua lanttua ja kukkakaalipyreetä

GL
KA
MU
0
4.5
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 300 glanttua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Kukkakaalipyree

  • 1 kplkukkakaalia
  • 2 dlkuohukermaa
  • 25 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori lantut ja leikkaa ne reilunkokoisiksi tangoiksi. Aseta ne uunipannulle mahdollisimman väljästi. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Valuta päälle reilusti rypsiöljyä.
Paahda 220 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes tangot ovat ruskistuneet hieman pinnalta. Jätä ne vetäytymään uunipellille.
Valmista kukkakaalipyree. Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kypsennä palat kermatilkassa kannen alla pehmeiksi. Siivilöi kaalinpalat ja nosta ne kulhoon. Lisää aurajuustomurut ja pippuri ja soseuta sileäksi tahnaksi.
Asettele pikkulautasille muutama lanttutanko kerroksittain. Lusikoi viereen kukkakaalipyreetä. Nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä