Maku

Paahdettua kurpitsaa ja feta-kvinoasalaatti

45 min
4.4
3

Paahdettua kurpitsaa ja feta-kvinoasalaatti

Hyvänolon salaatti syntyy uunissa paahdetuista kurpitsoista ja sitruuna-hunajakastikkeella maustetusta kvinoasta. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja fetamuruja.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

Paahdettu kurpitsa

  • 1 kplkurpitsa (talvikurpitsa)
  • 2 kplpunasipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kvinoa

  • 1 dlkvinoaa
  • 2 dlvettä
  • 1 kplsitruunaa (mehu)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa

Lisäksi

  • salaattisekoitusta
  • tuoretta korianteria
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 10-13 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa talvikurpitsa paksuiksi siivuiksi. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Pyörittele kasvikset öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää kattilaan siivilässä juoksevan veden alla hyvin huuhdeltu kvinoa. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 15 minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan) kunnes vesi on imeytynyt.

Purista kypsän kvinoan joukkoon sitruunanmehu. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja hunaja. Anna jäähtyä.

Kokoa lautaselle salaattisekoitusta. Kasaa salaatin päälle paahdetut kurpitsat ja sipulit, kvinoaa ja tuoretta korianteria. Murenna päälle fetajuustoa.

Viimeistele salaatti puristuksella sitruunamehua, lorauksella oliiviöljyä ja rouhaisulla pippuria.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä