Maku

Paahdettua kuhaa, perunoita ja korvasieniä

40 min
0
1

Paahdettua kuhaa, perunoita ja korvasieniä

GL
1
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkuhaa ( suomustettua ja ruodotonta)

Lisäksi

  • 200 guutta perunaa
  • 100 gkorvasieniä (ryöpättyinä)
  • 5 kplkevätsipulia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Kastike

  • 100 gvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/6 tltabascoa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 25 gtomaattipyreetä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Leikkaa perunat, sienet ja kevätsipuli haluamasi kokoisiksi paloiksi. Lämmitä pannussa öljyä ja paista ensin perunoita, kunnes ne alkavat ottaa hieman väriä.
Lisää sienet ja muutama nokare voita. Kun perunat ovat kauniin kullanruskeita, lisää kevätsipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä.
Valmista kastike. Sulata voi pehmeäksi.
Kuumenna kattila ja lisää valkoviinietikka ja sitten valkoviini.
Keitä lientä kasaan, kunnes jäljellä on puolet seoksesta.
Mittaa kulhon pohjalle 2 tl valkoviinietikka-viiniseosta ja kaksi keltuaista.
Kypsennä keltuaisia sekoittaen kuuman vesikattilan päällä, kunnes seos paksunee ja keltuainen on kypsää.
Nosta pois vesihauteesta ja lisää sula voi sekoittaen joukkoon.
Mausta suolalla, pippurilla, tabascolla, sitruunanmehulla ja tomaattipyreellä. Valmista kala. Mausta kuhafileet suolalla ja valkopippurilla.
Kuumenna öljy pannussa erittäin kuumaksi ja paista kalat nahkapuoli alaspäin melkein kypsäksi. Käännä fileet lopuksi lihapuoli alaspäin ja asettele kypsät fileet tarjolle heti kastikkeen ja lisukkeiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä